Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag med Søren Østergaard i Als kirke

NOV
07

Foredrag med Søren Østergaard i Als kirke


Tirsdag d. 7. november 2023, kl. 19:00
Als Kirke, Kirkevej 41, Als, 9560 Hadsund
Foredrag med Søren Østergaard i Als kirke

Eksistensforedrag med centerleder Søren Østergaard

Foranlediget af den aktuelle debat om unges trivsel og mistrivsel indleder vi nu en række foredrag om ungeliv. Det første bliver tirsdag den 7. november kl. 19.00 i Als kirke med Søren Østergaard: ”De opfører sig pænt, men har det ikke særlig godt” – et oplæg med fokus på unges trivsel og robusthed.

Danske unge spiser stadig sundere, de dyrker mere motion, de drikker mindre, de er mindre kriminelle m.m. Samtidig viser en række undersøgelser også, at unges trivsel er under massivt pres – de er stadig mere kropsutilfredse, går til psykolog, sover mindre, spiser mere, medicinerer mere, er mere stressede osv. Udtrykt i overskriftsform så opfører det store flertal af danske unge sig rigtig pænt, MEN de har det ikke særlig godt!

I oplægget vil der være fokus på at identificere de faktorer, der har betydning for, at danske unges trivsel er truet, og hvad der skal til for at udvikle robuste og livsduelige unge – herunder et specielt fokus på, hvad der kendetegner de voksne, som har en direkte betydning for, at børn og unge udvikler en ”robusthed”, der gør, at de har mod på at give sig i kast med ungdomslivet.

Søren Østergaard er uddannet inden for samfundsvidenskab og teologi og er ph.d. i teologi. Siden 1995 har han primært forsket i børn og unges hverdag og værdier, deres deltagelse i fritids- og foreningsliv, deres voksenrelationer samt trivsel. Derudover er han daglig leder af CUR (Center for ungdomsstudier) i København. Han er en erfaren foredragsholder og har skrevet en lang række bøger omkring børn og unge, bl.a. Gutter, vi må holde sammen ellers bliver vi nakket – om tweens, trivsel og fællesskaber (2018), Unge i en præstationskultur (2016) og Børneliv version 2.0 – perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel (2013).

Foredraget arrangeres af menighedsrådene i Als, Visborg og Øster Hurup. Det er gratis, og alle er velkomne. Der vil være mulighed for forfriskninger.