Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag med Ole Raakjær: Sorg - en tunnel, man skal igennem? Eller et landskab, man skal leve med og i?

NOV
08

Foredrag med Ole Raakjær: Sorg - en tunnel, man skal igennem? Eller et landskab, man skal leve med og i?


Tirsdag d. 8. november 2022, kl. 19:00
Als Kirke, Kirkevej 41, Als, 9560 Hadsund
Foredrag med Ole Raakjær: Sorg - en tunnel, man skal igennem? Eller et landskab, man skal leve med og i?

Eksistensforedrag – et nyt foredragssamarbejde

Samarbejdet mellem de to østlige pastorater har fået endnu en gren. I dette tilfælde er det menighedsrådene i Als, Øster Hurup og Visborg, der har indledt et foredragssamarbejde hen over sognegrænserne. Vi vil årligt arrangere tre foredrag, som holdes på skift i de tre byer. Så håber vi, at I, der bor i sognene, også kan finde på at bevæge jer over sognegrænserne efter et foredrag – kirkebilen kan jo benyttes. Vi håber også, at foredragene vil tiltrække interesserede udefra.

Foredragene vil ikke nødvendigvis have noget kirkeligt præg. Som hovedregel vil de handle om almenmenneskelige emner – om menneskelivet i nogle af dets utallige facetter. Derfor kalder vi dem eksistensforedrag. Vi satser på foredrag af høj kvalitet.

Foredragene er gratis. Der vil være mulighed for at købe forfriskninger.

De næste foredrag vil handle om sorg. Efter jul kommer stifter af Skyggebørn (sorggrupper for børn og unge) Jes Dige og forhenværende hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen. 

Serien af foredrag om sorg indledes tirsdag den 8. november kl. 19.00 i Als kirke med:

Ole Raakjær: Sorg - en tunnel, man skal igennem? Eller et landskab man skal leve med og i?

Han skriver om sit foredrag: Sorg er ikke et problem, der har en løsning eller afslutning, men en byrde, som vi har brug for at dele med hinanden. Den bedste sorghjælp er huskehjælp, familiehjælp og næstehjælp. Det handler ikke om at glemme, men om at få hjælp til at huske og mærke, at nok er der meget man mister, når man mister, men det også meget, man aldrig kan miste. Døden har magt til rive mennesker ud af vores hænder, men den har heldigvis ikke magt til at tage det fra os, som vi har fået af dem, vi har mistet.

Ole Raakjær vil denne aften give et bud på, hvordan vi bedst hjælper hinanden, når vi rammes af alvorlig sygdom og andre tab. Han vil beskæftige sig med spørgsmål som: Er sorg sygdom eller sundhed? Hvordan trøste de utrøstelige? Hvad er mest hjælpsomt for den sørgende? Hvordan bliver den svære samtale mindre svær?

Ole Raakjær er sognepræst i Sulsted og præst på Hospice Vangen og i Team for lindrende Behandling