Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Gudstjeneste i Skelund kirke med prædiken v. Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og afsløring af nye messehageler

MAJ
15

Gudstjeneste i Skelund kirke med prædiken v. Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og afsløring af nye messehageler


Søndag d. 15. maj 2022, kl. 11:00
Skelund Kirke, Teglbakkevej 1, Skelund, 9560 Hadsund
Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og præst Peter Grove
Gudstjeneste i Skelund kirke med prædiken v. Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og afsløring af nye messehageler

Afsløring af ny kunst og besøg af vores nye biskop i Skelund Kirke 

Omkring år 2000 stod kunstneren Maja Lisa Engelhardt for en større udsmykning af Skelund Kirke. Hun farvesatte alt inventaret og skabte et alterbillede, et altertæppe og en grøn og en hvid messehagel til kirken. Udsmykningen er af en enestående skønhed og formår i sin helhed at give kirkegængere og besøgende en ganske særlig glæde, fordybelse og ro.

Udsmykningen blev dog ikke afsluttet: Der manglede en violet og en rød messehagel. Nu føres den til ende med disse to messehageler af Engelhardt, udført af skrædder Susse Thorseng Lærche – som også syede de første hageler – og brodøse Hanne Harnov. Ja, mere end det: Maja Lisa Engelhardt, der hermed med stort engagement har genoptaget sin første omfattende kirkeudsmykning, har lavet endnu et stykke kirkekunst til Skelund kirke: en lysvinge i lueforgyldt bronze. 

Dette har kun været muligt i kraft af meget generøse bevillinger fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. De tre fonde har sammen finansieret de to messehageler, og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond betaler for lysvingen. Skelund menighedsråd er meget taknemmelig for al denne støtte. 

En messehagel er et beklædningsstykke, der som her ofte er kunstnerisk udsmykket, som præsten bærer over præstekjolen foran alteret. Den har én af kirkeårets fire liturgiske farver, og derfor må der fire messehageler til for at dække hele året ind. Den violette hagel bruges i advents- og i fastetiden og den røde til forskellige højtider. 

Engelhards lysvinge er en slags lysglobe i vingeform, en liggende vinge med tolv fordybninger til fyrfadslys, som man vil kunne gå op og tænde under gudstjenesterne. Den føjer sig fint ind i den øvrige udsmykning: Vingen er også et fremtrædende motiv på altertæppet og på den hvide messehagel, og lueforgyldningen vil korrespondere med altertavlens forgyldning og fremhæve vingens lysmotiv. 

Messehagelerne og lysgloben vil blive afsløret og taget i brug ved en festlig gudstjeneste søndag den 15. maj kl. 11.00. Den nye biskop over Aalborg stift, Thomas Reinholdt Rasmussen prædiker, og Maja Lisa Engelhardt forventes også at være til stede. 

Efter gudstjenesten serveres et let traktement, og der vil være mulighed for at se nærmere på de nye kunstværker.

Alle er velkomne. 

Peter Grove