Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kyndelmisse gudstjeneste Als kirke

FEB
02

Kyndelmisse gudstjeneste Als kirke


Onsdag d. 2. februar 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Als Kirke, Kirkevej 41, Als, 9560 Hadsund
Præst Iben Brejner Højgaard
Kyndelmisse gudstjeneste Als kirke

Sognepræst Iben Brejner Højgaard står for tekstlæsninger og Als-Øster Hurup Kirkekor medvirker med kyndelmissesalmer og -sange - på skift med orgelmusik og menighedens fællessalmer. Kirkerummet vil denne aften være endnu mere stemningsfuldt, end det plejer, da de elektriske lys for en aften afløses af levende lys på alter, i vinduer og på gesimser. 

Den 2. februar bærer fra gammel tid betegnelsen ”Kyndelmisse”. Denne dato, hvor præcis halvdelen af vinteren er gået, har gennem kristendommens historie været dagen, hvor man fejrede lyset, der er ved at tage magten fra mørket. 

At man valgte at fejre det som en lysmesse i kirken skyldes også, at det denne dag netop var fyrre dage siden, Jesus blev født. Lysfesten har tidligere været en officiel helligdag i Danmark, hvilket den ikke har været siden helligdagsreformen i 1770 (en af Struensees reformer). 

Der knytter sig en del varsler omkring Kyndelmisse: et af de mere seriøse er, at her skulle bønderne gerne have halvdelen af foderet til dyrene tilbage, hvis det skulle slå til, indtil de kunne komme på græs til maj. 

Det kommer til at vare ca. en time og kirkebil kan benyttes.