Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

"Syng Dansk" i Als Hallen med Als-Øster Hurup kirkekor og Als Mandekor

NOV
04

"Syng Dansk" i Als Hallen med Als-Øster Hurup kirkekor og Als Mandekor


Torsdag d. 4. november 2021, kl. 19:30
Als Hallen, Vikingvej 8, 9560 Hadsund
Als-Øster Hurup kirkekor og Als Mandekor
"Syng Dansk" i Als Hallen med Als-Øster Hurup kirkekor og Als Mandekor

Torsdag den 4. oktober 2021 kl. 19.30 inviterer Als-Øster Hurup Kirkekor, Als Mandekor og Als Hallen til ”Korsang og Fællessang i Als Hallen”. Aftenen er et led i den landsdækkende ”Spil Dansk Uge”, hvor dansk musik spilles og synges ved flere hundrede arrangementer landet over.

Mariagerfjord Kommunes ’Spil Dansk Pulje’ støtter arrangementet, og de midler bliver bl.a. brugt til at få en professionel lydmand til at sørge for, at sangen kan klinge i Als Hallen som i en koncertsal - hvad enten det er korene eller publikum, der synger.

For publikum får en (næsten) lige så stor rolle i aftenens forløb som korene - man kunne også kalde aftenen for ”Den danske sang … er folk i Als”, for aftenen vil blive en vekselvirkning mellem kornumre og fællessang. På den måde vil vi komme vidt omkring i den danske sangskat, og både de gamle klassikere fra Højskolesangbogen, og nyere populære sange af bl.a. Kai Normann Andersen og Kim Larsen, vil blive sunget.

Fællessangen har under hele corona-perioden fået noget af en renæssance over hele landet - og nu må vi alle sørge for, at den fremgang vil blive videreført, nu hvor restriktionerne langt om længe tillader os at synge, uden at der skal være to meter mellem os. Restriktionerne har gjort fællessangen knap så intim, som den kan være - og de har gjort livet besværligt for kor over hele landet, der dels har måttet holde lange pauser i korprøverne, dels næsten har måttet gætte sig til, hvad sidemanden sang, fordi afstanden mellem de syngende skulle være så stor.

Als-Hallen sørger for lidt mundgodt i pausen - for med de mange sange og de (forhåbentlig) rigtig mange medvirkende, vil sammensangs-koncerten komme til at vare godt og vel to timer, pausen inklusive. Der vil kunne købes drikkevarer både før, undervejs og i pausen.

Der uddeles sanghæfter, så alle kan være med - og vi håber, at mange vil slutte op om dette usædvanlige arrangement, så taget i Als- Hallen vil lette, når alle synger med på de mange, skønne danske sange.

Der er gratis adgang og kirkebil kan benyttes. Menighedsrådet i Als står for arrangementet, i samarbejde med Als Hallen.