Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nyt tilbud til småbørns familier

Nyt tilbud til småbørns familier


# Folkekirkens Familiestøtte
Udgivet mandag d. 26. april 2021, kl. 12:28

Frivillige går hånd i hånd med småbørnsfamilier og hjælper dem til mere overskud

Her hos Folkekirkens Familiestøtte har vi gennem de seneste 5 år tilbudt familier støtte og sparring til en god hverdag via vores frivillige forældrevenner. Der har hele vejen igennem været – og vil fortsat være –fokus på, at den frivillige med sparring og redskaber støtter forældrene i at skabe de forandringer, familien ønsker. Forældrene er de vigtigste i børnenes liv, og når vi hjælper forældrene, hjælper vi også børnene bedst på lang sigt. Vores mål er at støtte familier, der ønsker at skabe en god hverdag. 

Når en familie ønsker en forældreven, aftaler jeg som koordinator med familien, hvad de ønsker fokus på, og hvad målet er med indsatsen. Målene kan se meget forskellige ud. F.eks. hjælp til at minimere teenageudfordringer, sparring til en god morgenrutine eller til at få et godt fællesskab i familien. Det kan også være en voksen at tale med, hvis forælderen er alene med børnene. Vores evalueringer viser, at forældrene er glade for tilbuddet og kommer styrket ud på den anden side.

Nyt tilbud til småbørnsfamilier 

Men nogle gange møder vi familier med mindre børn, hvor målet er mere uklart, fordi familien simpelthen er “kørt over” af en alt for travl hverdag eller udefrakommende faktorer, der slider på familiens overskud. I de familier er det ikke altid nok med sparring, men mere brugbart med en mere praktisk hjælp til at komme ovenpå igen. Og derfor har vi skabt et nyt tilbud til familier med mindst ét barn i alderen 0-6 år.

Tilbuddet hedder Hånd i hånd, og foregår på den måde, at en frivillig besøger familier med mindst ét barn i alderen 0-6 år i deres hjem ca. hver 14. dag, hvor de giver familien et pusterum og støtter dem i at finde større overskud inden for nogle konkrete områder. I øjeblikket tilbyder vi familier Hånd i hånd støtte inden for overskrifterne:

Den rare middagsstund hvor målet er, at familien finder nyt overskud omkring middagsstunden. Den frivillige tilbyder praktisk støtte og sparring omkring eksempelvis at tilberede maden, dække bord, hjælpe med oprydning og ideer til madplan og struktur på planlægningen af måltidet. Også i forhold til at inddrage børnene og skabe en god stemning.

Gode hjemlige rammer hvor målet er, at familien får konkret hjælp til eksempelvis at skabe gode legemiljøer for børnene, skabe fysisk plads til et godt spisemiljø eller til at skabe struktur på rutinerne vedr. oprydning og overblik over hjemmets fysiske rammer. Den frivillige bidrager med ny inspiration samt en ekstra hånd til at få skabt et hjem, hvor familien har det godt sammen.

Hvem får støtte?
De familier, vi støtter i Folkekirkens Familiestøtte, er helt almindelige familier, der ønsker at sætte fokus på en konkret udfordring i deres familieliv. Navnet Hånd i hånd betyder, at den frivillige og familien indgår i et samarbejde. Den frivillige er derfor ikke barnepige eller rengøringshjælp, men kommer med god energi og en ekstra hånd, som fremmer den gode stemning og giver familierne et tiltrængt pusterum.

Vil du være med?
Kunne du have lyst til at blive frivillig hos Folkekirkens Familiestøtte, eller kender du en familie, der kunne have glæde af vores hjælp, så kontakt mig meget gerne eller læs mere på vores hjemmeside www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Koordinator i Hadsund og Hobro-Mariager Provstier

Line Neve Christensen

Tlf. 24 76 17 91

E-mail: lnc@km.dk 

Logo - Folkekirkens Familiestøtte