Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Morgenstund har guld i mund

Morgenstund har guld i mund


# Kathrine Krogh
Udgivet mandag d. 22. marts 2021, kl. 10:49

Morgenstund har guld i mund……

Jeg er ved at være godt og grundig corona-træt. Træt af at lave arrangementer, der alligevel bliver aflyst. Træt af ikke at kunne køre rundt på husbesøg. Træt af hver gang jeg sidder i en begravelsessamtale at skulle fremhæve hvor få vi må være i kirken, for derefter at springe rundt med både målebånd og stopur for ikke at overskride reglerne - selv når en sidste afsked skal tages.

Men en kold morgen, da jeg sad ved computeren tikkede en mail ind. Et billede af den smukkeste gyldne solopgang ved Vebbestrup kirke. Sendt af en mor, der skulle aflevere sit barn ved skolen og jeg kom strakt til at tænke på Grundtvigs salme; Morgenstund har guld i mund.

Salmen er en lovprisning til Gud og en hyldest til livet. En tak for at vi hver eneste morgen slår øjnene op og bliver mødt at en ny dag. En ny dag med nye udfordringer og nye glæder. Hver dag byder på både gaver og opgaver til os. Og særligt nu hvor vinteren har fat og vi sidder i vores små bobler kan det være svært at finde glæden.

Ja, nogen gange er vi nødt at insistere på ”at glædelig er hver en dag”. Som Grundtvig skriver. Og han fortsætter ”som leves til Guds velbehag, om end vi måtte græde”. 

Dagene kan altså godt være glædelige og meningsfulde, selv om det koster lidt af os. Når blot vi formår at tage imod en ny morgen, en ny dag som en gave fra Gud og forsøger at få det bedste ud af dagen, også selv om vi er godt corona-trætte.

Morgenstund har Guld i mund
Og Guld betyder glæde
Og glædelig er hver en dag
Som leves til Guds velbehag
Om end vi måtte græde