Udgivet tir d. 4. feb 2020, kl. 11:12

Vi har fået ny organist, han hedder Dan Selchau, og han får lov at præsentere sig selv her på hjemmesiden!

Mit navn er Dan Selchau, og jeg er den nye organist i Oue og Valsgaard Kirker. Jeg har spillet musik hele mit liv og min vej til Oue og Valsgaard har ikke været just snorlige, så lad mig fortælle lidt om mig selv.

For 20 år siden blev jeg uddannet fra musikkonservatoriet med blokfløjte som hovedfag, og siden har jeg arbejdet som musiker og musikunderviser i mange forskellige sammenhænge. Jeg har været vidt omkring og spillet i fjerne lande som Japan, Afghanistan, Iran, Tunesien og en række europæiske lande. Jeg elsker at rejse med min musik, og jeg elsker at møde nye mennesker og ny musik. Jeg har spillet al mulig musik i alle mulige sammenhænge: klassisk, rytmisk, jazz, folkemusik, kor, teatermusik, på fløjter, klaver, orgel, guitar, alene, i små grupper, med symfoniorkester og sammen med danskere, russere, japanere, tyrkere, kurdere, iranere, australiere, tyskere – og hobrogensere og andet godtfolk.

Jeg har altid undervist i musik og kommer fra en stilling i Aarhus Musikskole, hvor jeg har undervist i klaver, blokfløjte, sammenspil, guitar, drama, sangskrivning, børnehold mm. Jeg holder af, at hjælpe børn og voksne med at synge og spille.

Men i maj sidste år begyndte jeg i et vikariat som organist i Vammen, Lindum og Bigum Kirker, hvilket på mange måder var en forbløffende – og dejlig – oplevelse. Jeg oplevede at jeg i høj grad kunne bruge mine mange forskellige musikalske erfaringer: Musikpædagogik når jeg sang med børnene, sammenspilserfaring med kirkesangere og gæstemusikere, musikdramatik til understøttelse af liturgien, klassisk musik til de gode gamle salmer, jazzmusik til de nye - og udsyn er altid godt, når man skal møde nye mennesker. Så da vikariatet var ved at være til ende, begyndte jeg at se mig omkring efter andre kirker at spille i, og jeg er utrolig glad for at få mulighed for at spille i Oue og Valsgaard Kirker, og jeg håber, at jeg her kan sætte mit musikalske præg.

Jeg er vokset op i Hobro, men bor nu i Aarhus med min familie, så jeg har ca 50 minutter på arbejde, men for at være ærlig: musikere er vant til at fare land og rige rundt!

Fra Oue og Valsgård menighedsråd skal der lyde et stort: Velkommen til, Dan – vi glæder os til at arbejde sammen med dig!

Kategorier Oue-Valsgaard