Udgivet søn d. 1. sep 2019, kl. 13:41

Revner i kirkens hvælvinger - igen

Der er opstået revner i kirkens hvælvinger. Det er ikke noget nyt, da det er en gammel skade, der er brudt op igen. Der er ikke noget sikkerhedsmæssigt problem i revnerne, så vi kan bruge kirken ligesom vi plejer. Menighedsrådet er langt i en proces med at få godkendt et projekt, som skal stabilisere kirkebygningen. Projektet har to faser. I første fase bliver kirkebygningen stabiliseret, så det gerne skulle være sidste gang, at der er opstået revner i hvælvingerne. I anden fase skal revnerne som de kan ses i kirkerummet repareres.

Stabiliseringen af kirkebygningen i første fase bliver lavet som en stålkonstruktion på kirkens loft, og vi kan bruge kirken ligesom vi plejer mens arbejdet i første fase bliver udført. Princippet for stabilisering af kirkebygningen er godkendt af stiftet og den konkrete udførelse er sendt afsted til godkendelse stiftet.

Når revnerne, som de kan ses i kirkerummet, skal repareres, kan vi ikke bruge kirken i mens. Det er oplagt, at benytte lejligheden til en større istandsættelse, når hele kirkerummet alligevel er dækket ned, f.eks. er varmeanlægget i kirken omkring 50 år gammelt, og trænger til udskiftning. Menighedsrådet ønsker samtidigt at undersøge, hvad der skal til for at kirkerummet bedre egner sig til at bruge til andet end de traditionelle aktiviteter i kirken: gudstjenester, bryllupper og begravelser.

Ændring af kirkerummet

Menighedsrådet ønsker at få fundet ud af hvilke ændringer, der er behov for i kirkerummet. Det blev drøftet lidt i forbindelse med menighedsmødet, som fandt sted i kirken d. 7. april.  Inden der bliver sat nogle streger eller skrevet en hel masse, vil vi gerne involvere alle, der har tilknytning til Astrup Kirke og som har en mening om, hvad kirkerummet skal kunne bruges til.

Baggrunden er, at kirkerummet egner sig rigtig godt til at holde almindelige gudstjenester, men det kniber med andre aktiviteter. Det er f.eks. ikke særlig godt at holde koncerter i kirken, fordi lyden bliver oppe bag korbuen. Der er heller ikke et sted i kirken, der egner sig til aktiviteter med børn, hvor de små kan sidde og kravle rundt på gulvet. Det var blot et par eksempler på de behov menighedsrådet har drøftet.

For at give alle mulighed for at deltage i processen, indbyder menighedsrådet til et møde om hvad der er behov for at kirkerummet skal kunne bruges til. Der indkaldes til et møde herom.

Kirkeværge, Niels Schøler

Kategorier Astrup