Præsten har ordet | Kirkerne i Hadsund Provsti

Præsten har ordet

Præsten har ordet


# Jane Jelsbak
Udgivet tirsdag d. 10. september 2019, kl. 13:13

Det fortælles et sted, at da den amerikanske præst Tony Campolo var til en kon-ference på Hawaii, havde han denne oplevelse:

På grund af jetlag vågnede han allerede klokken tre om morgenen med en knurrende mave. Han gik rundt i byen, men fandt kun en snusket lille bar, der var åben. Tony betragtede stedets beskidte vært, Harry, og bad om en kop kaffe og en donut. Harry tørrede sin svedige hånd af i sit snavsede forklæde og rakte ham maden, mens døren til baren gik op. 

Ind trådte otte-ni støjende prostituerede. Tony var parat til at gå, da han hørte pigen ved siden af sig sige: ”I morgen er det min fødselsdag”. Hendes veninde svarede: ”Og hvad så? Forventer du, at vi holder en fest for dig?” Pigen svarede forlegent, at hun ikke forventede nogen fest. Hendes fødselsdag var aldrig blevet fejret.

Tony blev siddende i baren, indtil pigerne var gået. Så spurgte han Harry, om pigerne kom der hver morgen. Det gjorde de. ”Hvad siger du til, at vi laver en stor fødsels-dagsfest for pigen?” spurgte Tony.

Næste morgen pyntede han den snuskede lille bar, og klokken halv fire trådte Agnes ind ad døren som sædvanlig. ”Tillykke med fødselsdagen!” råbte de alle, og lidt efter blev fødselsdagskagen sunget ind, og pigerne fejrede en glad og overrasket Agnes.

Da Harry senere fandt ud af, at Tony Campolo var præst, ville han vide, hvilken kirke han var medlem af. Tony svarede: ”Jeg tilhører en kirke, der holder fødselsdagsfester for prostituerede klokken halv fire om morgenen”.

Ja, så enkelt kan det måske siges.

For i Guds festlokale er der plads til alle og enhver – her møder vi en grænseløs gene-røsitet og gæstfrihed, der bryder alle grænser, mure og skel ned. Her møder vi den kærlighed, der ikke lægger mærke til, om du kommer fra samfundets bund eller top. Her handler det ikke om at vinde – her handler det om at tage imod og træde ind ad den dør, Gud har åbnet for os alle. Nogen af os er så heldige, at vi er sunde og raske. Andre må leve hele livet med kronisk sygdom og behov for hjælp. Nogen lærer let, andre lærer det aldrig. Nogen er født på solsiden, andre på skyggesiden. Hver søndag slår Gud døren op for os og minder os om, at invitationen står ved magt, bordet er dækket, kagen bagt, løftet gælder, pladsen står stadig med dit og mit navn på bord-kortet. Selv om vi måske ikke er blevet fejret før. Og det er ikke lige meget for Gud: ”Nød dem” siger han til sine tjenere. ”Nød dem alt hvad I kan. Sig, de skal komme. Sig, det er vigtigt. Sig, jeg håber, de kommer.”

Valget er frit. Valget er dit.

Jane Jelsbak

Ophavsret: