Præsentation af Anne Bundgaard Hansen - fælles sognepræst i Als-Øster Hurup og Skelund-Visborg pastorater | Kirkerne i Hadsund Provsti

Præsentation af Anne Bundgaard Hansen - fælles sognepræst i Als-Øster Hurup og Skelund-Visborg pastorater

Præsentation af Anne Bundgaard Hansen - fælles sognepræst i Als-Øster Hurup og Skelund-Visborg pastorater


# Anne Bundgaard Hansen
Udgivet mandag d. 11. marts 2019, kl. 13:41
© @Fotograf Søren Peter Meyer

Jeg er født i Thy – i Gærup tæt på Vildsund helt præcist. Jeg voksede op på Gærup Gl. Skole med mine forældre; Grethe og Henry. Min far var lærer og min mor beskæftigelsesvejleder. Min far var også organist i den lokale sognekirke i Stagstrup.

Jeg gik i gang med teologi i starten af mine 30´ere. Jeg har så altid været kirkeligt interesseret og engageret. Gik i søndagsskole som barn, og var ofte med min far i kirke.

Jeg har en voksen datter Tabitha på 24 år, der bor i Sogndal i Norge, hvor hun studerer friluftsliv, og en voksen søn på 20 år, der bor i Skive og er konstabelelev.

Jeg har arbejdet som præst i Sønderjylland, i to små landsogne: Øster Løgum og Genner, jeg har også været i Odder syd for Aarhus. Senest har jeg været ansat som sogne- og diakonipræst i Kerteminde-Drigstrup på Fyn.

Nu er jeg lige flyttet ind i en lille Morten Korch idyl ude i Odde – tæt på Kattegat og fjorden.

Jeg er glad for at være landet her i Østhimmerland tæt på havet og fjorden, da vand betyder meget for mig. Den velkomst og åbenhed, som jeg er blevet mødt med, lover rigtig godt for mit virke her som sognepræst.

Som mennesker er jeg glad for den hjemlige hygge, hvor jeg nyder mit eget eller mine nærmestes selskab. Det er godt at lade op der, når det så går løs med de mange opgaver af forskellig karakter, som præstegerningen byder på.

Som præst lægger jeg vægt på nærværet og at være i øjenhøjde med dem, jeg møder. Jeg har de senere år arbejdet meget med diakoni – kirkens omsorgsarbejde – og jeg ser det, som en af kirkens vigtige opgaver, at vi lægger vægt på at være et fælleskabs-skabende fælleskab. 

Jeg ser frem til at lære jer bedre at kende her i de fire sogne, som jeg er tilknyttet. Det bliver spændende at være med i alle de aktiviteter, som årets gang byder på og efterhånden også være med til at sætte mit præg på kirkelivet. 

Fotograf: Søren Peter Meyer