Morten Krogsgaard Holmriis har ordet | Kirkerne i Hadsund Provsti

Morten Krogsgaard Holmriis har ordet

Morten Krogsgaard Holmriis har ordet


# Astrup
Udgivet mandag d. 1. oktober 2018, kl. 12:02

Her er der ingen der dumper!

Efterårstid betyder også at nye konfirmander begynder at have deres ugentlige tur til
konfirmandstuen. 14 søde, fornuftige, sjove og helt igennem behagelige unge men-nesker udgør dette års konfirmander. Sikken en velsignelse!

Når man er konfirmand, så skal man gå til konfirmationsforberedelse, for de har krav
på at vide, hvad det er for en klub, de er blevet en del af, dengang deres forældre for 13-14 år siden stod med dem i dåbskjole og sagde ja til, at de skulle døbes.

Man kunne tænke, at det er som at gå i skole. I skolen lærer man dansk, engelsk og matematik. Og så kunne kirken være en skole i kristendom. Men helt sådan hæn-ger det ikke sammen. 

Når man går skole, så skulle man gerne blive dygtigere og klogere. Det behøver man ikke blive, når man er konfirmand. 
Man skal heller ikke til eksamen eller have karakterer. Og vigtigst af alt. Der er ingen
der dumper. 

Når man siger ja til at være konfirmand, så siger man ja til at rejse med ind i den kristne fortælling. Høre historierne fra Biblen. Synge salmerne. Tale om hvad bøn og velsignelse er. Og endnu vigtigere, tale om, hvad det har med os og vores liv at gøre.
Vi går på opdagelse i den verden, hvor 1+1 aldrig kun giver to, men langt mere endnu og hvor virkeligheden ikke altid er så sort/hvid, som den kunne se ud til at være.

For konfirmandforberedelsen taler ikke til hjernen – den taler til hjertet og alt det, som hører til i hjertet. Kærlighed, venskab, sorg, barmhjertighed, tolerance, håb og tro. Og tænk sig, hvis man kunne dumpe i det. Så ville der ikke være nogen mening med noget.

Jeg vil derfor kun glæde mig til de næste måneder sammen med årets konfirmander,
og jeg håber, at menighederne i Astrup og Rostrup vil tage godt i mod dem. Hjælp
dem med at knække koden til gudstjenesterne og spørg dem, hvordan de har det. Jeg er sikker på, at de vil være taknemmelige for begge dele.


TAK!

Hvor blev jeg glad og varm helt ned i maven, da så mange mødte op til indsættelses-gudstjenesterne i august først i Astrup Kirke og bagefter i Rostrup Kirke. Smil og hjertelighed fyldte kirkerne, og det gjorde den nye præst både tryg og glad. Tak for velkomst, ord og gaver på dagen og tak for jeres imødekommenhed over for både mig og min familie.

Her er rart at være, og jeg glæder mig til at være kirke sammen med jer.

Morten Krogsgaard Holmriis