Præsten skriver | Kirkerne i Hadsund Provsti

Præsten skriver

Præsten skriver


# Hanne Munk
Udgivet onsdag d. 8. august 2018, kl. 15:43

Set på afstand, er den jo ganske smuk, vores kirke. Den ligger så smukt der i landskabet og ringer solen op og ned og fortæller når der sker noget i sognet. I Valsgård slår klokkerne på kirken endda hver hele og halve time, det er ganske praktisk, hvis man bor så tæt på at man kan høre det, når man går tur med hunden.

Indeni, trænger den ene af vore kirker, Valsgård, til renovering. Det er også på vej, inden forhåbentlig alt for mange år bliver den lige så flot og nymalet, som Oue kirke er det indeni.

Udenfor kirken og vores lille land, går stormagterne for tiden på besøg hos hinanden. Det er ikke helt til at gennemskue, hvad de vil opnå, vores tid vækker undertiden minder om dengang, hvor stærke mænd styrede verden med magt og stærke egenrådige beslutninger. Der drøftes handelsaftaler og den slags. Vi andre tænker måske mest, at så længe de taler sammen, laver de da ikke krig. Og forhåbentlig får de nogle gode aftaler, om fred og samarbejde og nedrustning, og løsninger der med årene kan skabe plads til, at mennesker kan leve fredeligt ved siden af hinanden og give gode kår til os alle. Det har lidt lange udsigter.

Fællesskabet - det lille lokale, med hinanden og med kristne over hele jorden, byder sig til i kirken, og hvis man nu skulle savne det, er det bare med at komme og være med. Her er plads til alle og dejligt højt til loftet. Snart begynder de nye konfirmander også. Unge mennesker fra vore sogne, som skal gå i kirke 10 gange og lære kristendom noget bedre at kende, før de skal konfirmeres til foråret. Minikonfirmanderne vil også undertiden være med i gudstjenesten. 

Kom og møde dem - her er godt at være.

Vel mødt - Hanne Munk, sognepræst

Ophavsret: