Kirkesanger Anita Christoffersen skriver | Kirkerne i Hadsund Provsti

Kirkesanger Anita Christoffersen skriver

Kirkesanger Anita Christoffersen skriver


# Oue-Valsgaard
Udgivet onsdag d. 30. maj 2018, kl. 11:43

Kirkesanger Anita Christoffersen skriver: 

Allerede som lille, elskede jeg at synge. I 5. klasse fik jeg lov at synge med i Arden Kirkes børnekor (omkring 1967-68), og det var stort, at få lov til at synge med på alle salmerne og stå ved siden af orgelet. Jeg tror det var der, jeg fandt ud af, at jeg elsker at synge salmer.

I skolen spillede jeg også blokfløjte og forskellige andre instrumenter, men det var sangen og salmerne, der holdt min interesse fangen. I ungdomsårene var der andre ting, der trak, så det var først da jeg var omkring 30 år og havde stiftet familie, at jeg begyndte at synge igen. Denne gang i et band/orkester sammensat til lejligheden og finansieret gennem fritidsloven, som det hed dengang.

Årene gik som glad sangamatør og først et godt stykke op i 30’erne, blev jeg ansat i Hobro Kirkes Kor og begyndte omtrent samtidig på kirkesangeruddannelsen. Uddannelsen betød, at jeg fik lyst til og mulighed for at søge et ”rigtigt” kirkesangerjob.

Jeg var heldig at få jobbet ved Oue/Valsgaard kirke i 1996 og har sunget der siden. Det har været til stor glæde og inspiration for mig at synge ved Oue/Valsgaard kirker. Ikke kun at synge salmer, men det at følge med i hele kirkeåret betyder så meget og man glædes ved at høre teksterne og Prædiken, som hver eneste søndag giver os kirkegængere (ansatte eller ej), et ekstra lille tvist på vores eget liv, som man kan tage med hjem ganske kvit og frit.

Når man ligeledes fordyber sig i salmernes tekster og får en AHA-oplevelse, så bliver man grebet af noget større, noget der fortæller, at kirkens tekster ikke kun er ”tørre” ord, men sandelig er nyttig og brugbar viden. Sådan blev jeg selv grebet en dag af dette vers: 

Vers nr. 2 i ”Op al den ting”: Gik alle konger frem på rad

                                   I deres magt og vælde

                                   De mægted ej det mindste blad

                                   At sætte på en nælde.

At selvom alle konger fra hele verden stod i samlet flok og prøvede at sætte et blad på en nælde, så er det ikke lykkes for noget menneske.

Da betydningen af dette gik op for mig, følte jeg Guds skabervilje og kraft så intens, at jeg blev så overbevist om at Gud virkelig findes og Jesus har levet. Der er ikke skygge af tvivl i mit sind. Så – så længe stemmen holder og benene kan bære mig, så ønsker jeg at blive ved med at synge og komme i kirken, som ansat eller som almindelig kirkegænger. De dejlige salmer og alle teksterne er jo de samme for os alle, og jeg nyder dem alle hele kirkeåret igennem.