Så tag da lige og slap lidt af! | Kirkerne i Hadsund Provsti

Så tag da lige og slap lidt af!

Så tag da lige og slap lidt af!


# Jane Jelsbak
Udgivet tirsdag d. 19. december 2017, kl. 11:51

Uddrag fra Arden og Storardens Kirkeblad nr. 75 Dec-februar 2017/2018Skrevet af Jane Jelsbak:

Så tag da lige og slap lidt af!

For nogle år siden lavede jeg et krybbespil med konfirmanderne. Jeg havde planlagt forløbet og havde styr på det hele. Det skulle være et smukt krybbespil med hvide engle, en mild jomfru Maria og en omsorgsfuld Josef. Der skulle være grove hyrder og fornemme, vise mænd. Og naturligvis et yndigt sovende Jesusbarn i en krybbe.

Konfirmanderne gik til opgaven med krum hals, men efterhånden blev de lidt for kreative i deres fortolkning af juleevangeliet. Pludselig havde den snehvide engel fået pink hår, og vingen knækkede af. Så brækkede en af hyrderne sin næse, og håret ville ikke sidde fast på jomfru Maria, der i øvrigt kom til at ligne Linse Kessler. Fårene kunne ikke stå oprejst, og de vise mænd havde glemt deres gaver …

Der var især én af konfirmanderne, jeg hele tiden måtte være lidt efter, for han var ikke omhyggelig nok, syntes jeg. Til sidst blev han så irriteret, som kun en teenager kan blive det. Han vrissede: ”Arrgggh, så tag da lige og slap lidt af!”

Og måske skal det være ordene til de voksne i december: ”Så tag da lige og slap lidt af!”

Konfirmandernes julekrybbe blev langt fra, som jeg havde forestillet mig – den blev noget andet og mere. Den blev et ret godt billede på den spraglede og lidt skrammede verden, vi alle er en del af.

Vi er den hvide engel med dårlig hårdag.

Vi er den skaldede hyrde med brækket næse.

Vi er de skæve får, der til tider har svært ved at stå på egne ben.

Vi er de glemsomme vismænd.

Vi er de umage folk, der jagter umulige skønhedsidealer, og ikke altid fremtræder så pæne i kanten.

 

Vi er alle forskellige. Vi har alle fået vores knubs her i livet. Oplevelser, der har gjort os til dem, vi er. Men vi er alle Guds børn og hører med til den verden, som han skabte. Derfor kom han ned til os julenat i skikkelse af et lille menneskebarn. Han kom ned til os, så vi ikke skal være alene med vores historie. Gud blev en af os. Han kom som et barn, sårbar og svag. Og dog var han netop gennem sin sårbarhed i stand til at besejre verden.

Julen er Guds løfte til os om, at vi vil få liv, fred og fremtid. Og det hele afhænger ikke af os, men af den kærlighed, der vil os, hvad enten håret er pink eller gråt – om hjertet er tungt eller let. Smukkere bliver det ikke, ”så tag da lige og slap lidt af!”


Ophavsret: