Når alting bliver nyt | Kirkerne i Hadsund Provsti

Når alting bliver nyt

Når alting bliver nyt


# Hanne Munk
Udgivet mandag d. 29. maj 2017, kl. 12:51

Af sognepræst Hanne Munk


Forårstid er nybrudstid!


Den kolde jord gav i marts slip på alle de spirer der lå nede i jorden hele vinteren og bare ventede på at varmen og lyset skulle vende tilbage. Konfirmanderne springer snart ud i voksentøj og kommende brudepar mødes med præsten og aftaler tider og salmer og alt det som skal til for at blive et ægtepar i kirken.


Også påsken er nybrudstid. Helt på sin egen vis, og anderledes end blomsterløgene og naturen
som folder sig ud, og konfirmander og brudepar der springer ud som unge og ægtepar.

For påskens budskab er: at alting er blevet nyt.


I Jerusalem engang for mange år siden, skete det sære at Guds søn blev dømt til at dø på et kors på Golgata. På tredjedagen derefter, påskemorgen, stod han op fra graven igen – Jesus brød dødens magt over os. Han har gjort alting nyt. Også for den som ikke selv orker foran-dringen.

I påskens store og livsforandrende budskab om tilgivelse og forsoning kan vi få lov at høre ord der taler til os om menneskelivet og om tilgivelse. Om nåde og nye begyndelser. Gud forbliver tro mod os, også når vi glemmer Gud.


Påskens salmer rummer det alt sammen, sorg over vores dumhed; glæde over hvad Gud har gjort, og en stor glæde over Guds kærlighed. Så kan man takke og juble indeni, også når livet omkring os ikke altid er så enkelt.